Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κολοκύθια γεμιστά αβγολέμονο















Υλικά:  (για 4 άτομα) 

  • 1 κιλό κολοκύθια
(για τη γέμιση:)
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας ψίχα κολοκυθιού τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
(για το αβγολέμονο:)
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι


Εκτέλεση:


Αδειάζουμε τη σάρκα των κολοκυθιών προσεκτικά με ένα κουταλάκι, ή με το άκρο της λαβής ενός κανονικού κουταλιού, αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια. Αν μας περισσέψει γέμιση, την κάνουμε δυο-τρία γιουβαρλάκια και τα βάζουμε μαζί με τα κολοκύθια.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση από το 3 κατεβάζουμε τη φωτιά στο 2. Σε 45 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.
Για το αβγολέμονο βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Βγάζουμε τα κολοκύθια από την κατσαρόλα. 
Στο ζουμί τους που παραμένει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αβγών και το χυμό από ένα λεμόνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού δέσει η σάλτσα, τη ρίχνουμε πάνω στα κολοκύθια, πριν τα σερβίρουμε. 


Πολύ νόστιμο κι ελαφρύ φαγητό! Φρούτο!!!
Εύκολο στην προετοιμασία.
Καλή επιτυχία και καλώς σας βρίσκω και πάλι!
Καλό Φθινόπωρο!