Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κουλουράκια κρασιού




Υλικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 5-6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking-powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο. Προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Στη συνέχεια το μοσχοκάρυδο (Αν σας αρέσει το άρωμά του. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε κανέλλα, Ή δυο βανίλιες) και το baking-powder.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο περισσότερο από την προβλεπόμενη ποσότητα), ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Ζυμώνουμε με τα χέρια στη συνέχεια, μέχρι να γίνει η ζύμη μας απαλή και να μην κολλάει. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15΄ (ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα).

Απλά και νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια, αφού είναι και σαρακοστή.
Προσοχή στην επιλογή καλού κρασιού, αφού αυτό δίνει όλο το άρωμα και τη γεύση.

Καλή επιτυχία!

Χρήστος



1 σχόλιο:

  1. Φτιαχνω κι εγω κατι αναλογα με τα δικα σου και ειναι πεντανοστιμα..θα συμφωνησω πως το κρασι πρεπει να ειναι πολυ καλο γιατι οπως και να το κανουμε παιζει πρωταγωνιστικο ρολο στη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή