Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Λαμπροκούλουρα (Πασχαλινά κουλούρια)






























Υλικά:

• 8 αβγά
• 2 κιλά αλεύρι
• 400 γρ. ζάχαρη
• 320 γρ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο
• 2 βανίλιες
• 1 κούπα γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
• μια πρέζα αλάτι (ελάχιστο, στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)


Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Διαλύουμε την αμμωνία σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε στο μείγμα.
Στη συνέχεια τις βανίλιες.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι (όσο πάρει) σταδιακά και ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, παραμένοντας όμως πολύ μαλακή.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπάζοντάς την με μια πετσέτα.
Πλάθουμε τα κουλούρια μας και ψήνουμε στους 170°C για λιγότερο από 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή είναι η παραδοσιακή που έφτιαχνε η μητέρα μου.
Σε πολλούς αρέσει να γυαλίζουν τα κουλουράκια, οπότε, πριν τα φουρνίσετε, μπορείτε να τα αλείψετε με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού, αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό.
Εγώ πάντως τα προτιμώ σκέτα.


Καλή επιτυχία!

Και Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη για όλον τον κόσμο!



1 σχόλιο:

  1. ΛΟΥΛΙΤΣΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή