Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πάστα Φλώρα



Υ λ ι κ ά :

(για 2 ταψάκια 24 cm)

Για τη ζύμη:
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πακέτο ΒΙΤΑΜ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ


Για τη γέμιση:
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας σε ποσότητα που εσείς θα επιλέξετε. Περίπου ένα με ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού για κάθε ταψάκι.


Ε κ τ έ λ ε σ η :

Ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με το ΒΙΤΑΜ, τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κονιάκ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί  για μια 1 ώρα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα τρία, δυο ισομεγέθη μεγαλύτερα κομμάτια για τις βάσεις κι ένα μικρότερο. για να πλάσουμε τα κορδόνια και να διακοσμήσουμε την πάστα φλώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τις βάσεις για τα δύο ταψάκια, περίπου δύο εκατοστά μεγαλύτερες από τη διάμετρο των ταψιών. Τις στρώνουμε στα ταψάκια, σηκώνοντας τις άκρες στα τοιχώματα, όπως κάνουμε σε όλες τις τάρτες.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα (εγώ έχω βάλει μαρμελάδα βερύκοκο στη μια και φράουλα στην άλλη, φτιαγμένες από μένα το καλοκαίρι). 
Από πάνω τοποθετούμε σταυρωτά τα κορδόνια ζύμης, δημιουργώντας ένα πλέγμα.
Ψήνουμε για μια περίπου ώρα στους 170 ° C, μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσαφί χρώμα.


Ένα πολύ εύκολο και πεντανόστιμο γλύκισμα, ιδανικό για το πρωινό σας ή για συνοδεία στο απογευματινό σας τσάι ή καφέ!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου