Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Γαριδοπίλαφο



Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 3 ½ φλιτζάνια νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βότκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από την πρέσσα του σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές. Αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους.
Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βράζουμε με  3 ½ φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.











Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι και το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζωμό. Πάντα σε αναλογία ένα μέρος ρύζι προς δύο μέρη ζωμό/υγρό.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κάρυ και λίγο αλάτι και μειώνουμε την ένταση της εστίας στο 1.  Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το ζουμί του. Όταν το κατεβάσουμε από την εστία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, να απορροφήσει τους ατμούς, κι από πάνω με το καπάκι.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο. Πιπερώνουμε. Τις γυρίζουμε 2-3 φορές, ρίχνουμε τη βότκα κι αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά το πολύ για 5 λεπτά με το τηγάνι καλυμμένο με το καπάκι του, για να μην εξατμιστούν τα υγρά. Αν δούμε ότι χρειάζεται ενίσχυση σε ποσότητα η σάλτσα μας, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που μας έχει περισσέψει.

Φαγητό αριστούργημα και πολύ εύκολο στην προετοιμασία!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου