Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Τραχανοκολοκυθόπιτα















Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα (ή κολοκύθα κόκκινη)
  • 1 μεγάλο ποτήρι του νερού τραχανά
  • 1 μεγάλο ποτήρι του νερού γάλα (ή και λίγο παραπάνω)
  • 250 γρ. φέτα σκληρή 
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
  • πιπέρι (όσο τραβάει η όρεξή σας)
  • λίγο δυόσμο (σε όσους δεν αρέσει το άρωμά του, ας τον παραλείψουν)



Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη (του κρεμμυδιού). Στη συνέχεια τα στίβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
Τον τραχανά τον μουλιάζουμε στο γάλα, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπώλ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε χοντροτρίψει με τα χέρια κι όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά το χυλό.
Τον απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 38 εκ., στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180º C περίπου για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Παραδοσιακή πίτα, "ξυπόλυτη" (χωρίς φύλλο), πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Μου την είχε μάθει η αξέχαστη φίλη μου Παναγιού και μου θυμίζει πάντα γεύσεις καμωμένες από τα χεράκια της μάνας μου...
Γεύσεις γνήσιες, χωριάτικες!
Καλή επιτυχία (εξασφαλισμένη) και καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. την έφαγα σήμερα απ τα χεράκια του γιου σου και ήταν πεντανοστιμη σαν την δικιά σου Λουλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή