Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Αρνάκι φρικασέ









Υλικά:
(για 6 άτομα)
  • 1 κιλό αρνί
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 μαρούλια (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρέας και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια μήκους 3 εκατοστών, αλάτι και πιπέρι.
Αφού σωταριστούν, προσθέτουε το νερό και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά κι αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Κόβουμε τα μαρούλια σε κομμάτια μήκους 3 εκατοστών και τα ζεματάμε.
Τα σουρώνουμε. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, τοποθετούμε στον πάτο της τα μαρούλια, βάζουμε το κρέας από πάνω και συνεχίζουμε το βράσιμο, χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό,  για περίπου μισή ώρα ή και λιγότερο, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια. Αν τα θέλετε να κρατάνε, αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά νωρίτερα, αφού δοκιμάσετε.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε τα αβγά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό δυο λεμονιών και προσθέτουμε στα αβγά. Σιγά σιγά προσθέτουμε και ζουμί από το κρέας. Και μετά ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ένα ακόμα φαγάκι χειμωνιάτικο, αριστούργημα!
Για τη Γιούλη, που το ζήτησε παραγγελιά.
Καλή επιτυχία! Καλά Χριστούγεννα κι ένα, όσο το δυνατόν, πιο ανώδυνο 2011!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου