Υλικά:
(για περίπου 50 μπισκότα)
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης (ή κουάκερ)
- 160 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. μαύρη ζάχαρη (ή περίπου 100 γρ. μέλι)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
- Δουλεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να διαλυθούν και οι νιφάδες βρώμης.
- Το ζυμάρι το κάνουμε ρολλά διαμέτρου 3-4 εκατοστών.
- Βάζουμε τα ρολλά στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
- Κόβουμε τα ρολλά σε φέτες πάχους 1/2 εκατοστού και τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτό ψησίματος.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.
Τα παραδοσιακά Σουηδικά μπισκότα βρώμης, πολύ νόστιμα και υγιεινά.
Καλή επιτυχία!
(Χρήστος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου