Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μπισκότα βρώμης
























Υλικά:

(για περίπου 50 μπισκότα)

  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης (ή κουάκερ)
  • 160 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη (ή περίπου 100 γρ. μέλι)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα


Εκτέλεση:
  1. Δουλεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να διαλυθούν και οι νιφάδες βρώμης.
  2. Το ζυμάρι το κάνουμε ρολλά διαμέτρου 3-4 εκατοστών.
  3. Βάζουμε τα ρολλά στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
  5. Κόβουμε τα ρολλά σε φέτες πάχους 1/2 εκατοστού και τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτό ψησίματος.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.

Τα παραδοσιακά Σουηδικά μπισκότα βρώμης, πολύ νόστιμα και υγιεινά.
Καλή επιτυχία!
(Χρήστος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου