Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Τάρτα κολοκυθιού



Υλικά:
  • 3-4 μεγάλα κολοκύθια
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ με χαμηλά λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά 
  • 100 ml γάλα με 1,5 % λιπαρά
  • 3 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού (ή σφολιάτα)

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο.
Απλώνουμε το φύλλο σε μια λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών (ή σε απλό στρογγυλό ταψάκι, αφού τοποθετήσουμε χαρτί ψησίματος).
Τρυπάμε μ' ένα πιρούνι το φύλλο μας σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Απλώνουμε μια στρώση τυρί. Από πάνω στρώνουμε το τριμμένο κολοκύθι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος ρίχνουμε το μείγμα αβγών-κρέμας γάλακτος προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º στη μεσαία σχάρα για τα 20 πρώτα λεπτά και στη χαμηλή σχάρα για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει η τάρτα ένα βαθύ χρυσό χρώμα και να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και η βάση της ζύμης. 

Μια τάρτα καλοκαιρινή, με λεπτή γεύση, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου