Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Καβουροσαλάτα

 Υλικά:

• 1 πακέτο σουρίμι καβουριού
    (ιχθυοπαρασκεύασμα – υποκατάστατο καβουριού)
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• χυμό από μισό λεμόνι
• πιπέρι
• ένα βάζο μαγιονέζα 500 ml


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ραβδάκια του σουρίμι αρχικά στη μέση και μετά ξεψαχνίζουμε τη σάρκα σε λεπτότερες ίνες.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη μαγιονέζα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε και την καβουρόψιχα κι ανακατεύουμε και πάλι.
Για γαρνιτούρα και άρωμα ψιλοκόβουμε από πάνω λίγο σέλερι.

Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γνήσια καβουρόψιχα (φρεσκο-συσκευασμένη ή σε κονσέρβα) ή ακόμα και γαριδούλες.
Απλά θα μας κοστίσει αρκετά ακριβότερα…


Πανεύκολο ορεκτικό και πολύ νόστιμο!
Η συνταγή εξαιρετικά αφιερωμένη στο Πειναλάκι! 

Καλή επιτυχία!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου