Υλικά:
• ½ κιλό ψίχα χωριάτικου ψωμιού
• 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ταραμά άσπρο
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
• χυμό από ένα λεμόνι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί. Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι (αν δεν έχουμε, το τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη). Προσθέτουμε και τον ταραμά κι αναμειγνύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το ψωμί (το οποίο πρώτα το έχουμε στύψει πολύ καλά) κι εναλλάξ λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν θέλουμε την ταραμοσαλάτα πιο ξινή, προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι.
Ενόψει Σαρακοστής, χρήσιμη συνταγή!
Ελπίζω να ικανοποιήθηκε και το Πειναλάκι, που τη ζήτησε...
Καλή επιτυχία!
300 ΘΕΡΜΙΔΕΣ Η ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΣΚΙΣΤΩ ΣΤΑ ΣΟΥΡΙΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ.