Υλικά:
• 1 λίτρο γάλα
• 8 κουταλιές της σούπας κίτρινο αλεύρι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 4 αβγά
• 125 γρ. βούτυρο Κερκύρας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για να διαλυθούν τα στερεά υλικά, πριν αρχίσει να ζεσταίνεται πολύ το γάλα. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφού δέσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Φυλάμε λίγη ποσότητα από τα χτυπημένα αβγά στην άκρη.
Σε ένα μέτριο ταψί, αλειμμένο καλά με λάδι, ρίχνουμε την κρέμα. Απλώνουμε από πάνω απαλά απαλά και το χτυπημένο αβγό που έχουμε φυλάξει, για να κάνει ωραία κρούστα η γαλατόπιτα, όταν ψηθεί.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα η γαλατόπιτά μας.
Πανεύκολη στην προετοιμασία, παν-νόστιμη στην γεύση!
Επίκαιρη συνταγή, αφού διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, την Τυρινή. Το έθιμο λέει, ότι τρώμε την γαλατόπιτα ακριβώς αυτή εδώ την εβδομάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τους κανόνες και να την τρώμε όποτε θέλουμε, όλο το χρόνο!...
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου