Υλικά:
• 1 πακέτο βιτάμ
• 4 αβγά
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη κι αλεσμένη
• 1 κεσέ γιαούρτι αγελαδίτσα
• ξύσμα πορτοκάλι
• 4 κουταλάκια γλυκού κοφτά baking powder
• μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε και τα αβγά. Στη συνέχεια και το γιαούρτι. Κατόπιν την αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι με το baking powder.
Σε βουτυρωμένο ταψί (για όψη πίτας) ή φόρμα (αν θέλουμε κέικ) βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε με αέρα για 30 περίπου λεπτά στους 170°C.
Αφού κρυώσει πάνω σε σχάρα, για να μην ιδρώσει, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
(Νόστιμο κέικ και για το πρωινό σας ή συνοδεία για το απογευματινό σας τσάι)
Καλή επιτυχία!
Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και καλοτυχία!
Η αγαπημένη μου φίλη Περσεφόνη φτιάχνει τη συνταγή μου αυτή εδώ και χρόνια και μου έστειλε τούτη την υπέροχη φωτογραφία της φετινής της βασιλόπιτας
Χροόνια περίμενα να δω τις συνταγές σε βιβλίο. Ας είναι καλά το διαδίκτυο. Ξέρω πως έχεις πολλά "όπλα" στη φαρέτρα. Περιμένω τις συνταγές που έκαναν πολλούς διάσημους να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Λουλίτσα σε φιλώ, να είσαι πάντα καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον πολλοί το περιμέναμε να συμβεί!!! Πολύ πολύ καλώς ήρθατε κυρία Λούλα μας!!! Λοιπόν, αν και αργούν πια, εγώ θα 'θελα να δω εδώ και τη συνταγή για μελομακάρονα αλα Λούλα! Φιλάκια πολλά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΑΝ ΚΕΗΚ. ΚΑΛΑ Ε! ΑΠΙΘΑΝΟ! ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΛΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα γλυκια μου Λουλα.....Πως φτιαχνουμε αρνακι φρικασε και χοιρινο πρασοσελινο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιουλη.Φιλια πολλα........