Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Μοσχαράκι ραγού




Υλικά:

• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες τεμαχισμένες
   (εγώ όμως χρησιμοποιώ πάντα φρέσκες ντομάτες)
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
   (εναλλακτικά: ½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή ουίσκι)
• 1 φλιτζάνι νερό
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικό)
• ½ ποτήρι κρασιού λάδι


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το σωτάρουμε καλά, να ροδίσει. Το σβήνουμε με κόκκινο κρασί, κονιάκ ή ουίσκι.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλλα κι αφήνουμε το κρέας να βράσει για μια ώρα με ένταση στην εστία στο 1 ½.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις περνάμε από το τηγάνι λίγο, να ροδίσουν.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, στρώνουμε τις πατάτες πάνω στη σάλτσα, ξαναβάζουμε το κρέας, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι οι πατάτες να πιούν το νερό και να μαλακώσουν.


Φαγητό απλό στην προετοιμασία και πεντανόστιμο!

Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. ΣΛΟΥΡΠ!!! ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΑΧΥΝΩ ΚΙ ΑΛΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ που πρέπει να χάσω και 7 κιλά, πώς να αγιάσω η δόλια??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεινα-λέων, ένας αλλά λέων20 Ιανουαρίου 2010 στις 2:15 μ.μ.

    Μωρέ εγώ θα βάλω την κοπέλα μου να το φτιάξει και θα το τσακίσω!!! Μου τρέχουνε τα σάλια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΛΟΥΛΙΤΣΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΙΑΞΩ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΟΣΕΩΝ.
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυρια Λουλα ενας γνωστος μου στο ραγου βαζει επισης μελιτζανες, κολοκυθια και 10
    κιλα κυβους knor. τι λετε ειναιυπερβολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή