Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010
Γιουβαρλάκια
Υλικά:
Για τα γιουβαρλάκια:
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 ½ κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 ντομάτα τριμμένη
(αν δεν υπάρχει, ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ)
• αλάτι
• πιπέρι
• 3 κουταλιές της σούπας λάδι για το ζύμωμα του κιμά
Για το αβγολέμονο:
• 2 αβγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
• ½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
(ή περισσότερο, αν το προτιμάμε ξινότερο)
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά τα πλάθουμε σε μικρές μπαλλίτσες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε:
• ½ λίτρο νερό
• 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι (ή βούτυρο) και
• λίγο αλάτι
και τοποθετούμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Αφού πάρουν βράση στο 3, κατεβάζουμε την ένταση της εστίας στο 2 κι αφήνουμε για μισή ώρα.
Αβγολέμονο:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 2 αβγά και τα χτυπάμε καλά.
Αραιώνουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στα αβγά. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και μετά σιγά-σιγά λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Κατόπιν ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση κι αμέσως κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Φαγητό αριστούργημα κι εύκολο στην προετοιμασία!
Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τέλεια! Και τώρα που είδα οτι, με εξαίρεση τον τοματοπελτέ, τα φτιάχνουμε ίδια, νιώθω μια super νοικοκυρά (όχι σε απόγνωση)! Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να σας πω ότι έφτιαξα τα γιουβαρλάκια για πρώτη μου φορά, γιατί δεν έχω και πολύ καλή σχέση με την κουζίνα και τα θεωρούσα δύσκολο φαγητό. Έγιναν θαυμάσια! Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Τελικά ίσως και να μάθω να μαγειρεύω καλούτσικα σιγά σιγά, ακολουθώντας τις οδηγίες σας. Περιμένουμε κι άλλες συνταγές! Να είστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή