Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Αρνί στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού














Υλικά:

• 2 μπουτάκια αρνίσια
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 8 αβγά
• ½ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
• 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
• αλάτι
• πιπέρι


Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για μία ώρα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο, αφαιρούμε τα κόκκαλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γιαούρτι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, όπως επίσης και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη μισή από την κρέμα σε πυρέξ, που έχουμε βουτυρώσει, στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες του κρέατος και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνουμε μία ώρα περίπου, μέχρι να γίνει κρούστα από πάνω, στους 180°C. 
Τα υλικά που σας έχω δώσει είναι υπεραρκετά για δύο κανονικού μεγέθους πυρέξ. Για ένα πυρέξ χρησιμοποιείστε τη μισή ποσότητα υλικών.


Φαγητό Αριστούργημα!
Είναι ένα Πολίτικο γιορτινό πιάτο, όπως καταλαβαίνετε όμως αποτελεί βόμβα χοληστερίνης και θερμίδων, αλλά αραιά και που αξίζει πραγματικά να το απολαύσετε!

Από τα χέρια μου το γνώρισαν, το γεύτηκαν και το τίμησαν δεόντως και κατ’ επανάληψιν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί κυβερνήσεως Παπάγου Γεώργιος Μαντζαβίνος, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, ο πρωθυπουργός, υπουργός και συγγραφέας Σπύρος Μαρκεζίνης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, οι επιχειρηματίες Νίκος και Κώστας Κονιαλίδης, εξάδελφοι του Ωνάση…
Στο σπίτι μου το αφάνισαν η οικογένειά μου και πολλοί αγαπημένοι φίλοι σε γιορτινά τραπεζώματα!...

Καλή επιτυχία!

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Μουσακάς


 





 




Υλικά:
  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες (5-6)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
    ή εναλλακτικά:
  • λίγο φρέσκο ή ξερό βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
  • ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι
  • ένα φακελάκι τριμμένη παρμεζάνα (100 γρ.)
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προαιρετικά αφαιρούμε εντελώς τη φλούδα από τις μελιτζάνες ή αφήνουμε ρίγες. Τις κόβουμε σε φέτες με πάχος 1 εκατοστό. Τις πλένουμε και τις στύβουμε. Αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη ή με τον τρίφτη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοτρίβουμε το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και την κανέλα. Αν χρησιμοποιήσουμε βασιλικό, που το άρωμά του ταιριάζει πολύ και με την σάλτσα ντομάτας και με τις μελιτζάνες, δεν θα βάλουμε ούτε δάφνη ούτε κανέλα. (Αν έχουμε ξερό βασιλικό, τον βάζουμε σ' αυτή τη φάση του βρασμού, αν είναι φρέσκος τον προσθέτουμε ένα λεπτό πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την εστία).
Αφήνουμε την σάλτσα του κιμά να Βράσει, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει.

Σε ένα μεγάλο ελαφρά λαδωμένο πυρέξ τοποθετούμε την πρώτη στρώση μελιτζάνες. Απλώνουμε επάνω τους τον κιμά και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τριμμένης γραβιέρας. Με τον ίδιο τρόπο στρώνουμε και τη δεύτερη στρώση.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, κρατώντας λίγη για το τελικό πασπάλισμα. Όταν κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε τους κρόκους από τα αβγά, προσθέτουμε και μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Τα ασπράδια τα χτυπάμε με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στην κρέμα τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ζητούμενο είναι να μείνει η μαρέγκα σε σβώλους μέσα στη μπεσαμέλ. Έτσι θα μας γίνει αφρός, όταν ψηθεί. Αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Απλώνουμε τη μπεσαμέλ στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο και διάσπαρτα έξι κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη.
Ψήνουμε στους 170° C για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο βαθύ χρώμα η μπεσαμέλ.


Τα δύο μυστικά που απογειώνουν τη γεύση του μουσακά είναι η χρήση ψημένων κι όχι τηγανισμένων μελιτζανών και η συγεκριμένη προετοιμασία της μπεσαμέλ. Γίνεται εξαιρετικά ελαφρύς και φίνος.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Αγκινάρες αλά πολίτα















Υλικά:

• 8 αγκινάρες
• 4 καρότα
• 10 ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα
• 3 πατάτες
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
• 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 λεμόνια
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες φορώντας γάντια κουζίνας κατά το καθάρισμα, διαφορετικά τα χέρια μας θα μαυρίσουν. Αφού τις κόψουμε στη μέση, αφαιρούμε και το χνούδι από την καρδιά τους. Καθαρίζουμε και τα κοτσάνια από τον εξωτερικό σκληρό τους φλοιό και τις ίνες και τα κόβουμε σε  ραβδάκια των 5 εκατοστών περίπου. Στη διάρκεια του καθαρίσματος βάζουμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια σε μία λεκάνη με νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει το χυμό του ενός λεμονιού, τη λεμονόκουπα και το αλεύρι, για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμυδάκια και τα βάζουμε κι αυτά στη λεκάνη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι κι ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμυδάκια ολόκληρα (όχι σε ροδέλες ή ψιλοκομμένα), τα καρότα και τα κοτσάνια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Μετά προσθέτουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο και τις αγκινάρες τοποθετημένες ανάποδα (το άνθος προς τα κάτω). Τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε άλλα τρία φλιτζάνια από το νερό της λεκάνης, που περιέχει λεμόνι κι αλεύρι, μέσα στο οποίο διατηρήσαμε τις αγκινάρες κατά το καθάρισμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό ενός ακόμα λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μια ακόμα ώρα. Λίγο πριν τις κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον άνηθο.
Διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας. Μόλις πάρει μια βράση τις κατεβάζουμε.

Για ευκολία μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες, για να γλυτώσετε το καθάρισμα. Εγώ όμως προτιμώ πάντα τις φρέσκες.

Φαγητό της εποχής, πολύ ελαφρύ και γευστικό, πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, νιασίνη και C, με ελάχιστες θερμίδες!

Καλή επιτυχία!




Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Ζύμες για πίτσα



















1. Αφράτη ζύμη για πίτσα

Υλικά:

• 2 αβγά
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 1 κουταλιά σούπας μαγιά σκόνη
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά. Διαλύουμε μέσα στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και το αλάτι. Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τα υγρά υλικά και μετά το αλεύρι σιγά-σιγά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για ½ ώρα σε ζεστό χώρο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι αρκετή για δύο μέτρια ή ένα μεγάλο ταψί.



2. Λεπτή ζύμη για πίτσα

Υλικά:

• 500 γρ. αλεύρι (4 φλιτζάνια)
• 325 γρ. νερό (1 ½ φλιτζάνι)
• 10 γρ. αλάτι (2 κουταλάκια γλυκού)
• 3 γρ. ζάχαρη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
• 8 γρ. ξερή μαγιά (1 φακελάκι)
• 2 κουταλιές σούπας λάδι


Εκτέλεση:

Σε χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για 1 ώρα. Ζυμώνουμε και πάλι για λίγο για να φύγει ο αέρας και κόβουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια. Τα κάνουμε μπάλες. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.

Καλή επιτυχία!
(Κυρίως στο Πειναλάκι, που ζήτησε τη συνταγή...) 
 

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί














Υλικά:

• 1 ½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες)
• 2 κρεμμύδια ξερά
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κιλό ντομάτες
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
• αλάτι
• πιπέρι


Εκτέλεση:

Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τρεις μεριές. Προαιρετικά αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Εγώ προσωπικά τις μαγειρεύω με τη φλούδα. Μετά τις βάζουμε στο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
Παραδοσιακά οι περισσότεροι τηγανίζουν τις μελιτζάνες. Εγώ δεν το κάνω, για να μη γίνει το φαγητό βαρύ.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε (αν τις βάλετε σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά, ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, το σκόρδο κομμένο επίσης σε λεπτές φετούλες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, γεμίζουμε τις σχισμές με τη γέμιση και όση περισσέψει τη ρίχνουμε γύρω-γύρω.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180° C με αέρα.

Το φαγητό αυτό γίνεται φυσικά και στην κατσαρόλα. Αν το προτιμήσετε, θα το κάνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Πάντως ο φούρνος είναι μια θαυμάσια λύση για να ψηθούν σωστά, χωρίς να διαλυθούν.
Περιττό να πω, ότι η φέτα τις συνοδεύει εξαιρετικά…


Φαγητό ακόμα και για πρωτάρες – πρωτάρηδες!

Καλή επιτυχία!


Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Μοσχαράκι ραγού




Υλικά:

• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες τεμαχισμένες
   (εγώ όμως χρησιμοποιώ πάντα φρέσκες ντομάτες)
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
   (εναλλακτικά: ½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή ουίσκι)
• 1 φλιτζάνι νερό
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικό)
• ½ ποτήρι κρασιού λάδι


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το σωτάρουμε καλά, να ροδίσει. Το σβήνουμε με κόκκινο κρασί, κονιάκ ή ουίσκι.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλλα κι αφήνουμε το κρέας να βράσει για μια ώρα με ένταση στην εστία στο 1 ½.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις περνάμε από το τηγάνι λίγο, να ροδίσουν.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, στρώνουμε τις πατάτες πάνω στη σάλτσα, ξαναβάζουμε το κρέας, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι οι πατάτες να πιούν το νερό και να μαλακώσουν.


Φαγητό απλό στην προετοιμασία και πεντανόστιμο!

Καλή επιτυχία!

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Μελομακάρονα
















Υλικά:


(για τη ζύμη)

• 1 κιλό λάδι
• 1 ποτήρι σταχτόνερο
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένο
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (προαιρετικό)
• 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
• αλεύρι όσο πάρει

(για το σιρόπι)

• 1 ποτήρι μέλι
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό

(για το πασπάλισμα)

• καρυδόψιχα ψιλοαλεσμένη
• κανέλλα



Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε ζεστό το σταχτόνερο και τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει. Πάνω από τη λεκάνη, για να μη χυθεί καθώς θα φουσκώνει, προσθέτουμε τη σόδα στο ποτήρι με το χυμό του πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κανελλογαρύφαλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν προετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μελώνουμε τα μελομακάρονα και τα κάνουμε όσο ζουμερά ή πιο τραγανά-στεγνά προτιμάμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοαλεσμένη καρυδόψιχα ανακατεμένη με λίγη κανέλλα.


Καλή επιτυχία! (του χρόνου τώρα πιά, με το καλό...)

Εγώ με κάποιες φίλες μου...













Εγώ, η ασπρομαλλούσα, με κάποιες από τις αγαπημένες μου φίλες, που θα μπορούσαν να είναι κόρες ή εγγονές μου, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μου του 2007.
Όταν ήμουν κοπέλα, μου άρεσε να πιάνω φιλίες με ηλικιωμένες γυναίκες. Τις πονούσα και μάθαινα από τη σοφία τους.
Τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν. Και πώς αλλιώς;
Η ψυχή πάντως παραμένει νέα!

(από αριστερά: εγώ, η Περσεφόνη, η Λία)

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Γιουβαρλάκια














Υλικά:


Για τα γιουβαρλάκια:

• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 ½ κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 ντομάτα τριμμένη
(αν δεν υπάρχει, ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ)
• αλάτι
• πιπέρι
• 3 κουταλιές της σούπας λάδι για το ζύμωμα του κιμά


Για το αβγολέμονο:

• 2 αβγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
• ½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
(ή περισσότερο, αν το προτιμάμε ξινότερο)



Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά τα πλάθουμε σε μικρές μπαλλίτσες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε:
• ½ λίτρο νερό
• 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι (ή βούτυρο) και
• λίγο αλάτι
και τοποθετούμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Αφού πάρουν βράση στο 3, κατεβάζουμε την ένταση της εστίας στο 2 κι αφήνουμε για μισή ώρα.


Αβγολέμονο:

Βάζουμε σε ένα μπολ τα 2 αβγά και τα χτυπάμε καλά.
Αραιώνουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στα αβγά. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και μετά σιγά-σιγά λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Κατόπιν ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση κι αμέσως κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Φαγητό αριστούργημα κι εύκολο στην προετοιμασία!

Καλή επιτυχία!

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Βασιλόπιτα















Υλικά:


• 1 πακέτο βιτάμ
• 4 αβγά
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη κι αλεσμένη
• 1 κεσέ γιαούρτι αγελαδίτσα
• ξύσμα πορτοκάλι
• 4 κουταλάκια γλυκού κοφτά baking powder
• μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε και τα αβγά. Στη συνέχεια και το γιαούρτι. Κατόπιν την αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι με το baking powder.
Σε βουτυρωμένο ταψί (για όψη πίτας) ή φόρμα (αν θέλουμε κέικ) βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε με αέρα για 30 περίπου λεπτά στους 170°C.
Αφού κρυώσει πάνω σε σχάρα, για να μην ιδρώσει, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

(Νόστιμο κέικ και για το πρωινό σας ή συνοδεία για το απογευματινό σας τσάι)


Καλή επιτυχία!
Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και καλοτυχία!




Η αγαπημένη μου φίλη Περσεφόνη φτιάχνει τη συνταγή μου αυτή εδώ και χρόνια και μου έστειλε τούτη την υπέροχη φωτογραφία της φετινής της βασιλόπιτας