Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Αρνί στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού














Υλικά:

• 2 μπουτάκια αρνίσια
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 8 αβγά
• ½ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
• 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
• αλάτι
• πιπέρι


Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για μία ώρα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο, αφαιρούμε τα κόκκαλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γιαούρτι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, όπως επίσης και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη μισή από την κρέμα σε πυρέξ, που έχουμε βουτυρώσει, στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες του κρέατος και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνουμε μία ώρα περίπου, μέχρι να γίνει κρούστα από πάνω, στους 180°C. 
Τα υλικά που σας έχω δώσει είναι υπεραρκετά για δύο κανονικού μεγέθους πυρέξ. Για ένα πυρέξ χρησιμοποιείστε τη μισή ποσότητα υλικών.


Φαγητό Αριστούργημα!
Είναι ένα Πολίτικο γιορτινό πιάτο, όπως καταλαβαίνετε όμως αποτελεί βόμβα χοληστερίνης και θερμίδων, αλλά αραιά και που αξίζει πραγματικά να το απολαύσετε!

Από τα χέρια μου το γνώρισαν, το γεύτηκαν και το τίμησαν δεόντως και κατ’ επανάληψιν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί κυβερνήσεως Παπάγου Γεώργιος Μαντζαβίνος, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, ο πρωθυπουργός, υπουργός και συγγραφέας Σπύρος Μαρκεζίνης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, οι επιχειρηματίες Νίκος και Κώστας Κονιαλίδης, εξάδελφοι του Ωνάση…
Στο σπίτι μου το αφάνισαν η οικογένειά μου και πολλοί αγαπημένοι φίλοι σε γιορτινά τραπεζώματα!...

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Ισως δεν εχεις δει που απο ημερων ζητησα την καβουροσαλατα σου. Μηπως λογω των ημερων να μας δωσεις την ταραμοσαλατα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή